Slik samarbeider vi med Fibo

Tettere systemintegrasjon og langsiktig samarbeid gir gevinst i transportørsamarbeidet. Her er Vennesla Transport en fremoverlent og solid transportør, sier Fibo.

8. juli 2019
Av: Thomas Bergstøl

- Først og fremst vil jeg si at vi er svært fornøyd med selve transportjobben Vennesla Transport gjør for oss. Ikke bare har vi hatt et godt og langt samarbeid, men vi opplever at sjåførene i selskapet er til å stole på, og vi opplever svært sjelden eller aldri problemer med skader på godset. Dette er svært viktig for oss, sier logistikkdirektør hos Fibo Trespo i Lyngdal, Alf Håkon Hervold.

Fibo Trespo er en av landets ledende leverandører av vanntette veggpaneler. Transportbehovet til selskapet er synonymt med et stort behov for å kjøre ut store lass med varer til kunder. Selskapet har gjennom en årrekke bygget et tett og solid samarbeid med Vennesla Transport.

- Det jeg står inne for er at det det handler om er å skape gode kundeopplevelser – og det gjør VT gjennom å løse transportbehovet vårt med et godt driftskonsept og et godt egnet materiell, fortsetter Hervold.

- Dessuten er det annet aspekt ved transporttjenester jeg mener er viktig. Som transportør er sjåførene dine i praksis selskapets ansikt utad i møte med kundene. Gjennom hele min tid her i Fibo har jeg aldri opplevd negative tilbakemeldinger fra kundene våre på sjåførene til VT, tvert imot. De vet hvordan man skal oppføre seg i møte med folk, broderer han.

Lite omlasting

Hervold mener kontinuitet i transportsamarbeidet er et undervurdert aspekt ved kjøp av transporttjenester som gjerne kommer i skyggen av fokuset på pris.

- Selvsagt har VT gitt oss en konkurransedyktig pris, men kosten på transporttjenestene er også backet opp av at det stort sett har vært faste folk som har kjørt faste ruter for oss. Vi har opplevd lite omlasting og stor grad av forutsigbarhet når det kommer til personell. Dette er også kvalitetsbyggende over tid, mener Hervold.

På systembasis har også VT integrert seg tettere mot Fibo enn selskapet gjør mot andre typer kunder.

- Koblingene mot oss som organisasjon gjennom systemer rundt booking og EDI har fungert svært bra. Fremover skal vi også videreutvikle oss på områdene sporing og fakturering, for enda bedre effekt av samarbeidet vårt, understreker han.

Sertifisert av Fair Transport

Fair Transport-initiativet til NLF søker å skape en mer robust og profesjonell transportbransje. Merkeordningen tilbyr en garanti til transportkjøper om at sertifiserte transportører har orden på løyver, riktig lønn til ansatte samt fokus på grønn og miljøvennlig kjøring. Vennesla Transport ble innvilget sertifisering fra Fair Transport sommeren 2018.

- Det er selvsagt positivt for oss at VT er en del av en slik gruppe sertifiserte transportører, men for å være helt ærlig visste vi også før sertifiseringen ble innvilget at VT hadde rent mel i posen, sier Hervold.

Han mener selskapet har hatt en positiv utvikling de seneste årene.

- For meg har VT vokst seg proffere og mer forretningsorienterte som transportør siden jeg startet samarbeidet med dem. Det blir spennende å se hvordan samarbeidet vårt kommer til å utvikle seg videre i fremtiden.